26 marraskuuta, 2013

Hitunen lunta - ja toivoa?

Meillekin tuli vihdoin vähän valkeaa maan suojaksi.
Olen niin talvi-ihminen, että jo tämä määrä sai minut ekstaasiin. Koska blogi on viime postauksien johdosta täyttynyt aikasta ikävillä kuvilla ja tulkinnanvaraisella videotaiteella - oli aika laittaa järkkäri olalle ja koira hihnan päähän. Uutta kuvamateriaalia hankkimaan.

Edelleen joudutaan molemmat olemaan hihnan orjina.
Se ei oikein ole kummankaan meistä juttu.



Osui mitä kaunein päiväkin kohdille.
Auringonsäteiden leikki lumihiutaleilla sai koko metsän hohtamaan miljoonin timantein.
Mikä tarunomainen näky!

Kingin vointi on vähän parempaan suuntaan.
Se on oma energinen itsensä, nukkuu jalat hytkyen ja näky hännänkin alla on hieman parempi.
Uskaltaisinko jo toivoa, että tämä alkaisi taittua paremman puolelle...

Aurinko laskee metsän taa ja lupailee kaunista taivaanrantaa.

Eihän se olisi Kinkku, jos se ei edes yrittäisi...
Keppijuoksut jää meiltä kuitenkin vielä joksikin aikaa.

Mikä näissä lahonneissa ja romahtaneissa ladoissa viehättää?
Aina ne on ikuistettava kun kohdille sattuu.

Ja tulihan se sieltä! Hetken taivas oli upean punainen.


"Nyt kun on lämmitelty niin lähetäänks me oikeelle lenkille?"
Vajaa viikko vielä hihnalenkkejä. Jaksaajaksaa...

Illalla sattui kotona harvinainen juttu. Kingi porhalsi huoneeseen ruokakuppi suussa! Ruokakuppi nuoltiin pohjia myöten ja lopuksi Kingi teki vielä sen kanssa kunniakierroksen meidän edessä. Siis meidän nirsoilija. Noh, tokkopa tuo leikkaus vielä tuohon ruokahaluun vaikuttaa vaan lienee enempi se syynä, että ruoka on maittanut viikonloppuna tosi huonosti. Lääkkeet teki Kingin ilmeisesti huonovointiseksi.
Nyt ei ole lääkityksiä enää päällä ja liekö siitä tämä ruokailottelu. Sekös passaa :)

* * * * 


Blogilla on uusi lukija, wiiwi_89, mukava kun liityit joukkoon!

-Katjamaarit-

18 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia, erityisesti toi tokavika väri-iloittelu. :)

    Mä, kesäihminen, oon iloinen, että maailma on lumen myötä hurjasti aiempaa valoisampi. Parempi se lumi on ku joku syksyisen synkkä vesikeli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma, valoisuus nostaa omaa vireystilaa hurjasti. Ihanaa lähteä töiden jälkeen ulos kun ei olekaan pimeää! Toisekseen on plussaa kun ei tarvitse pyyhkiä koiraa (ja pestä omia vaatteita) kurasta jokaisen lenkin jälkeen. Upeita kuvia! t. ostin järkkärin mutten ole opetellut käyttämään..

      Poista
    2. Olen sekä syksy- että talvi-ihminen. Mutta kyllä talvi valoisuuden (ja sen kurattomuuden) vuoksi vie voiton, Kiitos molemmille kuvakehuista - oli tuuria kun kerrankin oli kamera mukana kun sitä tarvittiin.

      Hanna, ei muuta kuin kamera käyttöön, siinä sitä samalla oppii! Ja järkkärillä saa hyviä otoksia ihan automaattiasetuksillakin. Tokikin riippuen omista kuvaustavotteista.

      Poista
    3. Bemary/Hanna (blogin tekninen tuki): Tuo alimmainen kuva (mustavalkokuva) näyttää mun koneella ihan terävältä, jopa yksittäiset karvat eorttuu, mutta blogissa ihan kuin se olis posteroitu tms. Muuttaako Bloggeriin syöttö kuvien ominaisuuksia jotenkin?

      Poista
    4. Voi olla että jos lataa suoraan Bloggeriin niin se pakkaa kuvaa pienempään tilaan ja silloin suurin terävyys katoaa. Mutta arvailua lähinnä, eikä sitä pitäisi oikeastaan tapahtua jos katselet sitä saman kokoisena omalle koneellesi tallennettuna :) MUTTA! Myös tiedoston tallennusmuoto voi vaikuttaa asiaan tässäkin tapauksessa, eli koneella on sellaisessa muodossa että kuva sisältää enemmän yksityiskohtia, mutta bloggeriin ladatessa kuva muuttuu .jpg-muotoon ja osa datasta katoaa (kuva puuroutuu)? ...tosin tämänkään ei pitäisi olla mahdollista, koska Blogger ei taida edes hyväksyä mitään erikoisia tiedostomuotoja, vaan kuvan pitää jo latausvaiheessa olla esim. jpeginä. En tiedä!

      Poista
    5. Heh - kiitti silti analyysistä Hanna! Mulla on mitä erinomaisin taito saada kaikki omituisuudet tietotekniikasta esiin, jos se on vain mahdollista. Tai vaikkei sen pitäisi olla mahdollista ;) Omituista, että se on tehnyt tuon puuroutumisen vain tuon mv-kuvan osalta, kaikki muut kuvat on vastaavanlaatuisia kuin koneella.

      No, ei se mitään. Käytetään jatkossa vain värillisiä kuvia tai ei välitetä niin tuosta laadusta. Onhan tuo toisaalta taiteellisen näköinen, voisi vaikka olla muokattu tarkoituksellakin... Jatketaan ihmettelyä!

      Poista
    6. Sori, ku vastailen viiveellä! Ratkaisu ongelmaan: lisää kuvat PNG:nä, älä JPEG:inä. :) JPEG:it pakkautuu Bloggerissa nykyään tosi rajusti, PNG pysyy hyvänä. Oon ite vaihtanu PNG:ksi jo yli kuukausi sitte huomattuani saman ongelman, siis ihan värillisissä kuvissa myös. Aika monessa blogissa tätä samaa on kirottu eikä syytä kukaan tiiä.

      Poista
    7. Bemary <3 Jos asia tällä suttaantuu (käytännössä siis selvenee) niin tää muutos astuu meillä voimaan heti. Kiitos!!!

      Poista
    8. Kyllä se mun ymmärtääkseni "suttaantuu" just noin. :D

      Poista
  2. Minustakin oli kiva huomata, että lunta on tullut, mutta se ei ollut enää kivaa, kun sai huomata myös sen, että maa on peilijäässä. Ja sittenkös se peilijää vasta ärsyttikin, kun huomasi makaavansa hetken päästä jo maassa. Sattui vähän, kun liukastuin, mutta kyllä siitä ylös noustiin ja jatkettiin matkaa kouluun. Mutta olehan sinä varovainen sakemannisi kanssa, kun se onkin noin isokokoinen ja vetää yllättävän nopeasti sinut kumoon juuri sellaisilla liukkailla säillä. Jos minä kaadun jo ilman sakemannia, niin miltähän se tärähdys sitten tuntuu, kun koira vetää ja huomaatkin makaavas jo maassa.
    Juuri tällaisten ilmojen takia sitä miettiin, että ottaisko sitä sakemannia ollenkaan. Mutta ovat ne kyllä niin ihania, että miksei sitä ottais? Kyllähän sitä lääkäriin pääsee, jos sattuu pahemmin. Mutta kyllä se lasku sitten aina myöhemmin kirpaisee. Tästä aiheesta pitääkin heti kirjoittaa uuteen blogiini!

    Ja ihana kuulla mukavia uutisia, että Kingi voi jo paremmin! Itteänikin harmitti, kun luin täältä sinun blogistasi, että Kingi voi huonosti. Mutta tällaiset uutiset aina piristävät, kun saakin lukea seuraavaksi, että Kingi voi paremmin! Toivottavasti nämä hankaluudet menevät kokonaan ohi ja Kingi saa elää sinun kanssasi rauhallista koiran elämää. Ja jos se sitten pääsisi juoksemaan vapaanakin, ettei ole sellaisia hihnalenkkejä ainoastaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi sulle ei sattunut kaatuessa pahemmin. Aina sitä liukkailla keleillä saa liikkua varovaisesti, koiran kanssa tai ilman :)

      Ja kiitos. Toivotaan tosiaan, että toipuminen jatkuu ja päästään pian mettälenkkeilemään vapaana!

      Poista
  3. Moikka!
    Hauskaa kun löysit meidän blogin :) Liityinkin heti sun lukijaksi! Ihania kuvia sulla on!
    -Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No morjens Johanna!

      Olin kyllä iloisesti yllättynyt, kun aloin selata blogia alaspäin ja silmiin osui ensin koiran nimi Motja. Olin heti että "heihei" näitä nimiä ei ole monia. Ja sieltähän paljastuikin treenituttuja =)

      Kiva seurata jatkossa touhuja puolin ja toisin - ja kiitos, kuviin yritän panostaa vaikka hyvän tuurin piikkiin ne onnistumiset usein meneekin ;)

      Poista
    2. Hahah, joo, ei varmaankaan kovin montaa Motjaa ole.

      Eikä varsinkaan Motja&Pedro comboa :D
      Mä oon koittanut nyt taas päivitellä vähän ahkerammin, kesän tuo blogi oli vähän vahingossa tauolla, kun ei me tehty yhtään mitään treeni hommia.

      Nyt koittanut petrata sekä treeni- että kirjoitushommissa. Kinkku näyttää hyvältä, toivottavasti peräpää on jo kunnossa :)

      Poista
    3. Noniin, siellä on sitten hyviä juttuja tulossa seurattavaksi! Hyvä =)

      Kinkun boolsit alkaa näyttää jo paremmalta, mutta meille tuli nyt uutta murhetta kun se on ollut niin huonovointinen vaikka lääkitykset loppui jo alkuviikosta... Pitää katella vielä tää päivä. Aivan uskomatonta, koko ajan on jotain.

      Poista
  4. Kivoi kuvii ja mäkin tykkään vanhoista ladoista :) Mukava että poika voi paremmin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana kuulla että tykkäsit kuvista. Sattui aivan upea kuvauspäivä kohdille. Nuo vanhat ladot on niin idyllisiä, että kai se on se, mikä niissä hurmaa. Kingille välitetty terveiset!

      Poista